Tverås Gårdsmat har i første omgang valgt å satse på økologisk gommeproduksjon. Oppskriften har opphav fra den kjente «Høylandsgommen». Det har blitt lagt inn egne tilpasninger både i oppskriften og produksjonsmetoden. Det er Birgit som står ansvarlig for selve gomme-produksjonen, mens den yngre generasjonen tar hånd om selve gårdsdrifta. Både melke-produksjonen på gården og gommeproduksjonen er godkjent økologisk.
Fra 2021 har i tillegg Birgit jobbet fram en egen prim-oppskrift med bakgrunn av nye tradisjoner. Vaniljeprim har en fyldig og karamellisert smak med tilsetning av ekte vanilje og eplecider-eddik. Denne gikk helt til topps og fikk gull under NM i ost 2021 og sølv under VM i ost 2023
Et pålegg som kan nytes til både vafler, kjeks og til brødskiva. I tillegg kan den fint benyttes som ingrediens til desserter og kakebakst